EEN JAAR GEEN NIEUWE KLEDING KOPEN

Eind vorig jaar nam ik me voor in 2020 geen (nieuwe) kleding te kopen. Het leek me goed m’n eigen adviezen in de praktijk te brengen (“Als je weet wat bij je past, heb je niet zoveel kleding nodig en kun je er lang mee doen”) en ook duurzaamheid was een belangrijke drijfveer.

CHALLENGE EN AFVALLEN

Ondertussen zijn we bijna 8 maanden verder en kan ik je vertellen dat het tot nu toe gelukt is. Er zijn wel wat uitdagingen zo gaandeweg deze challenge… Zo ben ik zo’n 12 kilo afgevallen tussen oktober vorig jaar en nu. Niet eens omdat ik het mooier vind om slanker te zijn, maar vanwege het feit dat ik het zinvol vond aan een gezonde leefstijl te werken. Zo ging ik naar de sportschool en ging gezonder eten. Met als bijkomstigheid dat ik mijn overgewicht kwijt ben. En toen kwam corona en ging de sportschool dicht. Dankzij het fantastische weer in die periode heb ik ontdekt hoe leuk fietsen is en in wat voor prachtige omgeving ik woon. Dus m’n gewicht heb ik vast kunnen houden. Ondertussen is de sportschool weer open en combineer de krachttraining daar met vrijwel elke dag een lekker eindje fietsen. Heerlijk!

2E-HANDSSHOPS

Maar die 12 kilo minder betekent uiteraard dat veel kleding te ruim zit… en hoe moet dat met mijn challenge? Wat is het fantastisch om dan leuke 2e handsshops te ontdekken. Daar heb ik het een en ander aangeschaft. Het bespaart natuurlijk geld uit en dat is een mooie bijkomstigheid. Woon je in de buurt van Amersfoort? Kijk dan eens bij Second Lifestyle. Een mooi gesorteerde shop met kwalitatief goede kleding. Verder zitten in Barneveld twee mooie winkels: Kvinna en Oh me, oh my.

Heb jij nog leuke tips? Heel leuk als je ze deelt!

UITDAGING

Juist nu is er heel veel nieuwe kleding te koop die heel goed bij me past. Mijn kleuren, mijn modellen, mijn stijl. Genoeg verleidingen dus. Je kunt er natuurlijk voor kiezen niet te gaan shoppen, maar in mijn vak moet ik wel weten wat er te koop is op dit moment. En bij het uitwerken van stijladviezen – waar ik plaatjes bij zoek van kleding die bij iemand past – zie ik wat er allemaal te koop is aan leuks.

Nou, hoe dan ook. Het is een uitdaging en het gaat niet vanzelf. Maar wat mij betreft is het te doen en het is het waard je bewust te zijn van je consumptiegedrag. Niet alles wat kan, hoeft. En juist deze week las ik in het lezenswaardige boekje van Ds. C.G. Vreugdenhil (‘Vrucht van de Geest’) over matigheid. Ook dat is goed om me te realiseren als het gaat om kleding. In hoeverre past steeds verlangen naar meer bij mijn christenzijn? Zeker in deze coronatijd is het fijn te ervaren dat als je minder druk bent met kleding, je ook meer tijd hebt om aan andere dingen te denken. Aan dingen die echt belangrijk zijn. Voor het leven hier en hierna.

Liefs, Carolien

Enthousiast, creatief en optimistisch, dat is wie ik ben. En ik hou heel erg van mensen, het allermeest van Steven (we kregen verkering toen ik 14 (!) was (uhm…tip: niet doen, zo jong – al heb ik er geen spijt van…). Steven en ik zijn al heel lang getrouwd en – al hebben we geen kinderen gekregen, samen hebben we het goed. God is voor mij het allerbelangrijkst en dat is omdat Hij mij eerst lief had. Op dit moment ben ik kleur- en stijladviseur, coach en presentator. En geniet enorm van mijn afwisselende werk, van vriendinnen en ben dol op lekkere taartjes. 

Kleur- en stijladvies: www.carolienluitjes.nl

Coaching: www.luitjescoaching.nl

RO: www.reformatorischeomroep.nl 

Beeld dankzij Cottonbro.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *