BEWUST TIJD MET ELKAAR DOORBRENGEN

Hoe leuk is het om samen bewust tijd en liefde te besteden aan je relatie op een laagdrempelige manier. Om vanuit het comfort van je eigen huiskamer, achtertuin of vakantieadres je liefde te laten groeien en bloeien! Mijn naam is Margiena van der Laan en ik werk als maatschappelijk werker en relatietherapeut. Net als de meesten van jullie probeer ik mijn werk, sport, geloof, vriendinnen, familie en nog veel meer te combineren met mijn relatie. Want ondanks dat je regelmatig met je geliefde samen bent betekent dat niet altijd dat je ook daadwerkelijk bewust tijd met elkaar doorbrengt. 

De Bijbel geeft ons een aantal mooie voorbeelden waarin sterke relaties naar voren komen. Eén daarvan is die van Maria en Jozef. Moet je je eens voorstellen dat je relatie als jong stel al zo op de proef wordt gesteld. En toch koos Jozef ervoor om zijn vertrouwen op God én Maria te stellen en bij haar te blijven toen ze in verwachting was. In tegenslagen of beproevingen voor elkaar kiezen, dat laat pas echt liefde zien! Om van je relatie een stabiele factor in je leven te maken moet je soms wat werk verzetten. Er wordt niet voor niets wel eens gezegd: ‘liefde is een werkwoord’. Maar op een liefdevolle manier tijd en energie in je relatie steken hoeft helemaal geen hard werk te betekenen!

In mijn eigen relatie merk ik hoe snel ik verzand in de makkelijke optie. Vooral na een lange dag plof ik het liefst op de bank om verder te gaan met mijn Netflix serie. Dat is natuurlijk prima want laten we eerlijk zijn, je hebt niet elke avond energie of tijd om diepzinnige gesprekken te voeren. Toch is het belangrijk om wel dagelijks écht contact te maken met je geliefde. Probeer los te komen van de dagelijkse activiteiten en op hetzelfde level te komen als je geliefde. Dit kan je helpen bij het versterken van jullie band, het leren kennen van elkaar en jullie behoeften en wensen. Daarnaast draagt het bij aan het voorkomen van problemen, zowel binnen jullie relatie als daarbuiten, bijvoorbeeld op werk of in het contact met vrienden en familie. De Bijbel geeft ons in het boek spreuken allerlei adviezen over relatie.  Hieronder zijn er een paar uitgelicht, aangevuld met praktische tips om samen mee aan de slag te gaan.

Je kunt beter een eenvoudige maaltijd hebben en liefde, dan een groot feestmaal en haat. (Spreuken 15:17)
Er is altijd wel iets wat mooier is of iemand die het beter heeft dan jij, maar toch is er samen een heleboel om dankbaar voor te zijn. Bespreek samen eens wat er in jullie relatie allemaal is om dankbaar voor te zijn en geniet daarvan.

Haat zorgt voor ruzie, liefde bedekt alle fouten. (Spreuken 10:12)
Blijf niet hangen in je boosheid maar kijk naar de ander vanuit liefde. Probeer het beste in elkaar naar boven te halen. Om ervoor te zorgen dat de communicatie tussen jullie goed verloopt kun je bijvoorbeeld een uurtje eerder naar bed gaan. Maak het jezelf comfortabel en ga lekker tegen elkaar aanliggen. Want ook fysiek contact is tijd met elkaar doorbrengen. Dit kan ook een mooi moment zijn om samen de dag door te nemen.

Je hebt niets aan een vrouw die alleen maar lief en mooi is, want haar schoonheid zal verdwijnen. (Spreuken 31:30)
Hierin komt duidelijk naar voren dat uiterlijk niet het belangrijkst is. Leer elkaar nóg beter kennen en geniet van elkaars innerlijke schoonheid. Verdiep je bijvoorbeeld eens in elkaars hobby of kom uit je comfort zone en ga samen een leuke workshop doen!

Vind je het lastig om bewust tijd met elkaar doorbrengen vorm te geven? De relatiebooster box kan hieraan een leuke en positieve bijdrage leveren. Met de relatiebooster box word je ondersteund in de gesprekken die je voert, doe je leuke oefeningen waarbij je jezelf en je geliefde beter leert kennen en geef je samen bewust aandacht aan jullie relatie!

(In samenwerking met Fleurrijk mag ik een Relatiebooster Box weggeven! Lijkt het je leuk om op een positieve en laagdrempelige manier in gesprek te gaan met je geliefde en jullie relatie te versterken? Kijk dan op de Instagram van Fleurrijk hoe je mee kan doen met de winactie!)

BEELD FLORA WESTBROOK

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *