PLANN BY ANN

De zolder en schuur staan inmiddels al vol met dozen. Anne-Rieke draait haar hand niet om voor het organiseren van een bruiloft. Hoe ze het doet en wat haar drijft? Daarover vertelt ze vandaag meer.  

Wie is het gezicht achter Plann By Ann? 

‘Mijn naam is Anne-Rieke (25) en ik kom uit Nieuw-Beijerland.   In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te bakken, ga ik graag langs bij vrienden en familie en ga ik er regelmatig met mijn verloofde Arjen op uit om gezellig ergens iets te drinken.Na de opleiding tot secretaresse heb ik een aantal jaren in loondienst gewerkt. Vorige jaar ben ik als ZZP’er gestart in de secretariële en administratieve ondersteuning. Ik vind het heerlijk om dingen te organiseren, het liefst grotere bijeenkomsten.  Toen ik meerdere keren ceremoniemeester was op een bruiloft, vroeg ik me af: hoe kan ik mijn voorkeur voor organiseren uitbreiden op trouwgebied? Dat was het begin van mijn bedrijf Plann By Ann.. Momenteel ben ik druk bezig met het opzetten en uitbreiden van mijn bedrijf.’  

Wat vind je nog weleens lastig in het ondernemen?  

‘Je hebt bij het organiseren van een bruiloft te maken met veel verschillende partijen. Soms loop je tegen kleine dingen aan; zoals wanneer de opstelling op een trouwlocatie die anders blijkt te zijn dan afgesproken. Maar het is dan ook een leuke uitdaging om het toch op tijd in orde te krijgen. In deze Corona-tijd vraagt de planning van een bruiloft om creatieve alternatieven. Soms wordt de impact die de veranderingen op het bruidspaar heeft onderschat. Sommigen hebben zich verheugd op een mooie dag met alles erop en eraan die niet blijkt te gaan zoals ze in gedachten hadden. Om een trouwdag feestelijk te maken, zorg ik voor verrassingen.  Een pakket met cadeautjes thuis of een groep vrienden die het bruidspaar opwacht na het gemeentehuis geven de dag dan extra glans. Hoewel het niet vervangend is, merk ik dat bruidsparen het enorm waarderen.’   

Voor de styling zul je veel spullen nodig hebben. Hoe gaat dit verzamelen in zijn werk? 

‘Thuis maak ik gebruik van de zolder en de schuur om spullen op te slaan. Op een gegeven moment zal ik toch een extra ruimte nodig hebben om alles te kunnen bergen. Zeker in het begin ben ik veel aan het investeren in de aanschaf van spullen. Als ik naar een kringloopwinkel ga, scan ik wat bruikbaar is.  Waar kan ik nog iets leuks van maken? Sommige dingen zijn makkelijk zelf te maken. Ik heb een handige familie die me graag een handje helpt.

Volgend jaar hoop je zelf te gaan trouwen. Ben je van plan om zelf de styling op je te nemen?  

‘Haha, ik heb al een heel plan in mijn hoofd wat betreft mijn eigen bruiloft! Gelukkig heb ik een heel creatief nichtje, zij helpt mij bij de styling van bruiloften en zal ook de styling van mijn bruiloft regelen, zodat ik het op de dag zelf los kan laten. We hebben samen al hele plannen gemaakt dus dat gaat helemaal goedkomen!’   

Waarin onderscheid jij je?  

‘Mijn kracht ligt meer in het organiseren dan in het stylen. Zoals ik al eerder noemde, versterkt mijn nichtje mij op het gebied van styling. Op deze manier kan ik mij meer richten op het organiseren. Ik ben me ervan bewust dat er meer weddingplanners in onze achterban zijn, maar wat is concurrentie? Een ruim aanbod betekent voor mij dat ik scherp en actief blijf. Ik vind het een uitdaging om klanten binnen te krijgen. Zeker nu in het begin vind ik het fijn om nog een baan naast mijn onderneming te hebben. De toekomst zie ik met vertrouwen tegemoet.’   

Wat is voor jou het moment dat je denkt: hier doe ik het voor?  

‘Het moment dat ik alles klaargezet heb en het bruidspaar binnenkomt. Hun gezichten zeggen dan voldoende. Het kost veel energie om alles te regelen, maar het levert enorm veel positieve energie op.’  

Benieuwd naar het werk van Anne-Rieke? Neem dan hier een kijkje.   

TEKST HANNA KATER // BEELD LINN FOTOGRAFIE

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *