OMARM JEZELF

Angst, we kennen het allemaal. Toch?!
Maar hoe gaan we om met onze angst? Als ik denk aan ons overlevingsmechanisme op angst zullen we ons allemaal herkennen in vechten, vluchten of bevriezen.
Of wij nu veel of weinig angst ervaren, als angst jou in de weg zit raad ik je aan om dit boek te lezen.


Tom Roumen, ervaren coach schreef dit prachtige boek, gecombineerd met westerse en oosterse spirituele wijsheden en zijn eigen inzichten maakt hij dit tot een compleet handboek.
In het kort wil ik je meenemen langs de weg van angst naar liefde.
Liefde en angst lijken elkaars tegenpolen, Ton beschrijft hoe je door de liefde de angst kunt doven.
Over welke liefde heeft Ton het? Over zelfliefde. Angst is er niet voor niks, angst beschermt ons als een muur waarachter we ons veilig voelen. Hoe kunnen we ons ook voor die muur veilig gaan voelen? Dat komt omdat we geborgenheid voelen achter deze muur. Geborgenheid heeft iedereen nodig. We zijn gewend om dat te geven aan de ander. De kern ligt bij onszelf. Liefdevolle aandacht voor jezelf. Je bent goed zoals je bent. Dat is mildheid. Wanneer zijn wij mild in ons leven? Mild naar de ander, mild naar ons zelf. Mildheid brengt ons dicht bij de liefde en verwijderd ons van angst.
Na elk hoofdstuk sluit dit boek af met een medicatie, een oefening. Door deze oefening word je geholpen in praktijk te brengen wat je net gelezen hebt. We kunnen ons overlevingsmechanisme, onze patronen doorbreken. Dat is hoopvol, vanuit overleven naar leven. Recht om te leven!
Door vanuit dat perspectief te leven kunnen we genieten en tevreden te zijn. 

Velen zijn je al voorgegaan, want in het boek worden ervaringen van mensen beschreven die dit spoor al hebben bewandeld. Dit geeft herkenning en maakt het boek tot een gemakkelijk te lezen boek. 

Maar hoe doe je dat nu; jezelf omarmen, de hoofdopdracht van dit boek.
Wanneer we ons bewust worden van onze angst, ontstaat er ruimte voor acceptatie.   Je weet het en je voelt het. Angst vraagt niet om ervoor weg te lopen, angst wil aandacht. Liefdevolle aandacht.
Alles van jezelf accepteren geen een basis voor zelfwaardering.
Jan Geurtz: ‘’Van jezelf houden ontstaat spontaan als je stopt met jezelf af te wijzen’’Zelfvertrouwen is  ook een groot thema in dit boek. Hierin hoor ik het woord trouw, trouw zijn  aan jezelf.
Als je jezelf kunt vertrouwen ontstaat er een nieuw patroon. Je kijkt vanuit mildheid naar jezelf en naar het leven en wat je een nieuwe blik op de werkelijkheid geeft   Omarm eenvoud; laat los wat moet, kijk naar je verlangens wat wil ik echt? Richt je op de essentie; ik ben er, en daar ben ik blij mee.
Als we ons hiervoor openstellen, hoeven we geen geluk te ervaren. We kunnen de hoogte, de breedte en diepte van het leven voelen, dat is er en dat is goed. Door zo te leven kunnen we ontspannen, genieten en dankbaar zijn. Dan voelen en ervaren we; we leven! Ik leef.

TEKST ADRIANNE KRAAIJEVELD – KATER // BEELD JACOBIEN FOTOGRAFIE

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *