WAT ALS HET LANGZAMER KAN

Waar gaat het boek over?

In het boek neemt Anne Marije Baars de lezer mee in haar wereld van alle dagen. Ze beschrijft heel kwetsbaar hoe ze het leven dat ze leeft op momenten ervaart. Ze neemt je mee in haar gedachten bij het maken van een keuze. De ene keer hoe ze bijvoorbeeld oprecht geniet met haar zoon van de ontdekking van een madelief in het gras. En de andere keer van de druk die ze op haar schouders ervaart. De eerlijkheid spat van het papier af, waardoor het voor iedereen herkenbaar zal zijn. Het boek houdt ook een mooie spiegel voor: leven we uit dankbaarheid? Tellen we onze zegeningen? Of kijken we vooral naar wat we niet hebben? Hollen we maar door tot dat we alles onder contorle hebben? Of nemen we genoegen met het nu?
Naast de diepgang, zijn er ook een hoop praktisch tips hoe je je en stap kunt zetten naar een leven langzamer en eenvoudiger.

‘Elke keer dat ik kies voor tevredenheid, voel ik de leegte in mij gevuld worden’

Over de auteur

Anne Marije is theoloog en woont met haar gezin in Alblasserwaard. Ze is getrouwd en moeder van2 kinderen. Anne Marije is actief op Instagram en inspireert haar volgers met beelden en woorden rondom minimalisme, authentiek leven en kwetsbaarheid.
Eerder schreef Anne Marijke het boek: Wat ik houden wil, over authentiek leven.

Ervaring van de lezer
Het lezen van het boek van Anne Marije was voor mij een cadeautje! Als moeder van jonge kinderen, in de drukte van aller dag waren voor situaties enorm herkenbaar. De levenshouding van Anne Marije zette mij aan het denken en heeft me geleerd om ook anders te kijken.
Het raakte mij hoe Anne Marije levenslessen vanuit de natuur wist door te trekken. De bomen die hun winterperiode doormaken, niet voor niks! Ze stoppen met uitdelen omdat ze het anders niet overleven. Als je loslaat kan er weer groei komen. We zijn niet geschapen om altijd maar door te gaan, we moeten ons overgeven aan de slaap, om weer met nieuwe kracht te ontwaken. Het laat zien wat wij mensen in de kern zijn: kwetsbaar.
Dit boekje blijft op mijn boekenplank staan, niet om te ver-stoffen, want dit is precies z’n boekje dat ik elk jaar opnieuw moet lezen om scherp te blijven: Geniet van het nu, in dankbaarheid!

Dit artikel is geschreven door Adrianne Kraaijeveld. Meer informatie over het boek is hier te vinden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *