STA STIL EN DANK

I count my blessings one by one. Your goodness in my life. How could I ask for more? In You I’m satisfied. Satisfied- Chris Tomlin

Dankbaar. De grote Van Dale geeft twee definities. ‘Dank voelend’ en ‘voldoening gevend.’ Dit laatste wijst op een dankbare taak. Dankbaar, een woord om over na te denken. Wanneer voel ik me dankbaar?

In het dankbaarheidsboek neemt de auteur Anna ons mee in het leven van alle dag. Ze vertelt ons: “Ik betrap me er vaak genoeg op: als ik bid dan vraag ik vooral veel aan God. Ik ben gefocust op alles wat ik zou willen krijgen, maar minder op wat ik al gekregen heb.” Als we eens naar binnen kijken denk ik dat we dit allemaal in meerdere of mindere mate herkennen. We vinden het soms lastig om God te danken, omdat we het vergeten of het als vanzelfsprekend aannemen dat we zo gezegend zijn. Het zit niet alleen in materiaal of aardse dingen, maar ook in Wie God voor ons is en wat Hij voor ons doet en gedaan heeft. God belooft Zijn trouw elke dag opnieuw en wij zijn Hem onze dank verschuldigd. 

Sta stil en dank is een fijn hulpmiddel om stil te staan bij dankbaarheid omdat het ons kan helpen om stil te staan bij de dingen die God ons elke dag weer geeft. Juist het stilstaan bij de kleine dingen. Een vogel die fluit op een koude voorjaarsdag, de zon die door de ramen schijnt, de regen die na een warme zomerdag het land opfrist, koffie drinken met een vriendin of een Bijbelgedeelte wat je geraakt heeft. 

In dit dankbaarheidsboek wil Anna ons uitdagen om elke dag vier dankpunten op te schrijven en dat twee jaar lang. Naast de invulpagina’s zijn er in dit dankbaarheidsboek ook prachtige prints, korte overdenkingen en luistertips te vinden. De sfeerfoto’s maken het boek helemaal af. Het boek nodigt ons uit om dagelijks stil te staan bij momentjes van dankbaarheid. 

als je je ogen opent 
en de dag
pas net begint
dan heeft God
je al zo veel gegeve
kijk maar om je heen
en vind
Zijn zegeningen
groot en klein
er is meer dan genoeg
om dankbaar
voor te zijn.

In ons leven gaat niet alles altijd goed. Het leven zit vol pieken en dalen. Het ene moment sta je, voor je gevoel op de top van een berg. Het andere moment voelt het alsof je door een diep en donker dal loopt waaraan geen einde lijkt te komen. Anna schrijft: “We kunnen niet bouwen en vertrouwen op het aardse leven.” “Gelukkig is er Één op Wie dat wel kan: God.” We moeten onze pinnen niet te diep in de aarde slaan maar bouwen en vertrouwen op de Rotssteen en Voleinder van het geloof, Christus. 

En dat is precies waarom wij danken. Anna vertelt: “Danken is niet afhankelijk van ons leven dat zo goed is, maar we danken omdat God zo goed is.” “Hij bewijst ons elke dag weer Zijn trouw, Hij troost ons in tijden van verdriet en kent ons door en door. “God is onze dank zo waard!”

.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *