BEVRIJDING UIT DE MACHT VAN LEUGENS

Allemaal hebben we het wel, van die zinnetjes in ons hoofd die elke dag, soms zelfs een aantal keer per dag terugkomen.. Zinnetjes zoals ‘ik sta er alleen voor’, ‘ik mag niet falen’, ‘ik mag niet dromen’, ‘ik ben wat anderen over mij zeggen’, zinnetjes die lijken dat ze ons leven opbouwen, ons meer geliefd maken, maar eigenlijk zuigen deze zinnetjes al onze energie en vreugde op. Zinnen, die een waarheid lijken, maar grote leugens zijn! Je staat er niet alleen voor, je mag falen, je mag dromen, je bent niet wat anderen over je zeggen, dat is de echte waarheid!
 

Waarheid of een leugen? 
In haar boek ‘In ander licht’ gaat Caroline twaalf leugens langs, die veel van onze levens beïnvloeden. Leugens over onszelf die beïnvloed worden door de kerk, social media, de mensen om ons heen en ons uiterlijk. Ze gaat hierop in door voorbeelden uit haar eigen leven te delen, maar ook door de Bijbel hiernaast te leggen. Ze gaat eerlijk en doortastend in op de pijn die achter deze leugens ligt, en ze neemt je door het boek aan de hand mee om stapje voor stapje de stap te zetten naar bevrijding van deze leugen. En je te leren dat dit geen waarheid is maar een leugen! 
 

Stil lijden 
Caroline de Vente, de schrijver van het boek heeft zelf ook geen gemakkelijke tijd mee gemaakt. Voor de buitenwereld lijkt het alsof ze alles op orde heeft; een succesvol bedrijf, samenwerkingen met bekende merken, maar achter dat alles voelt ze zich ongelukkig. Stil lijden… In dat stille lijden komt veel van haar jeugd weer terug waardoor ze in burn-out raakt. In die tijd heeft ze geleerd dat die zinnen, kerngedachten, die telkens in ons omgaan leugens zijn. Door dat in een ander licht te zien, en stapje voor stapje daar mee te oefenen kan ze nu weer genieten van het leven! Een leven in vrijheid! 
 

Een boek om er even bij te pakken 

Het boek is prettig te lezen doordat het in begrijpelijk taal geschreven is en per hoofdstuk een leugen wordt behandeld, waardoor je er elke dag een hoofdstuk uit kan lezen en het later er dan ook weer makkelijk bij kan pakken. Ook op die momenten dat je weer twijfelt, en zo gelooft in bijvoorbeeld dat je niet mag falen. Door dan heel praktisch het boek te pakken en het hoofdstuk te lezen waar het over die leugen gaat, kan je het weer een beetje relativeren en leren dat het een leugen is en geen waarheid. Dus niet alleen een fijn boek om een keer door te lezen, maar ook telkens er weer bij te pakken. 

‘Jij bent niet jouw verleden, heden of toekomst. Jij bent niet jouw succes, jouw rijkdom of wat andere zeggen. Jij bent niet wat je doet en je bent ook niet je gedachten.’ 

Jij bent omdat Hij is! 

 Worstel jij ook met leugens? Zit je gevangen in onzekerheid en gedachten waar je maar niet uitkomt en je steeds ongelukkiger maken? Ik gun het je, dat je dit boek mag lezen, en mag leren hoe geliefd en waardevol je voor God bent, en stap voor stap steeds (weer) meer mag gaan leven in vrijheid! Geliefd door de Allerhoogste! 
 
Meer over het boek vind je hier: Caroline de Vente – Jongbloed Media.

Deze recensie is geschreven met dank aan Elise Lommers.

Elise, 18 jaartjes jong, een genieter van de allerkleinste momentjes door God gegeven, zoals mooi licht, kleine bloemetjes, en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Fotograaf van de leukste stellen en gezinnen om de liefdevolle connectie tussen hen vastleggen, om zo nooit meer te vergeten! Elke dag, en elk moment is een geschenk van God, door moeilijke tijden heen mocht ze dit leren, waardoor ze nu extra kan en mag genieten van Gods goedheid en schoonheid in de allerdaagse dingen! Bij Hem is het echte geluk te vinden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *