IK BEN EEN RASECHTE HSP-ER

Ik heb netjes mijn studies afgemaakt. Stages vond ik niks, maar studeren was heerlijk. Daarna op zoek naar een baan. ‘Wat wil ik precies, waar ben ik goed in en wat vind ik echt leuk?’ waren vragen die lang onbeantwoord bleven. Bij verschillende banen liep ik vast en na twee keer overspannen thuis was ik het zat! Nu werd het tijd om eens goed aan mezelf te werken en te ontdekken wat ik echt leuk vind.

Ik had een fijne jeugd en kon gewoon meekomen, maar voelde mij wel een beetje anders. Ik huilde vaak en zonder te weten waarom, ik dacht veel na en voelde aan hoe het met anderen ging. Ook was ik veel ziek en het allerliefst rustig thuis. Ik heb de huisarts en het ziekenhuis veel gezien, maar niemand vond iets. Het ziek zijn was niet heel heftig, maar ik functioneerde lange tijd nooit helemaal lekker.

Op mijn 20e liep ik 5 dagen in de week stage en werkte mijn lijf weer eens niet mee. Een collega vroeg of ik ooit van hsp’ers (hoog sensitieve personen) had gehoord. Eeh ja, dat zijn mensen die niet zoveel kunnen incasseren. En ik hou van een goeie grap over anderen en mezelf, dus dat kon geen match zijn.

 

‘Hoogsensitiviteit wordt vaak als een aandoening gezien en heeft een negatieve lading. Voor mij was het juist een enorme opluchting om te weten dat het bestond!’

 

Toch ben ik erover gaan lezen en heb een soort checklist ingevuld. Je raadt het al; ik ben een rasechte hsp’er! Het is een soort zelf-diagnose, er is geen officiële diagnose, omdat er nog te weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is. Maar de onderzoeken die zijn gedaan laten zien dat er in de hersenen van hsp’ers meer gebieden actief zijn dan gemiddeld, en dat ze daarom alles intenser ervaren en verwerken.

Hoogsensitiviteit wordt vaak als een aandoening gezien en heeft een negatieve lading. Voor mij was het juist een enorme opluchting om te weten dat het bestond! Ik was toch niet zo raar! Ik ben gewoon geboren zonder filter in mijn hersenen die een groot deel van de bevolking wel heeft. Het verklaarde mijn huilbuien, waarom ik het liefst een zonnebril draag tegen licht, waarom ik altijd de sfeer aanvoel en voel hoe het met anderen gaat. En natuurlijk nog heel veel andere dingen, die ook per hsp’er weer verschillen. Het verklaarde ook waarom vijf dagen stage behoorlijk pittig was. Ik had de hele dag mensen om mij heen die prikkels uitzonden waarvan ik nog geen idee had hoe ik ze moest plaatsen en verwerken.

Inmiddels ben ik 31, een man en 2 kinderen rijker. Ik heb de afgelopen 10 jaar gevochten met mezelf en het laatste jaar ben ik echt de strijd aangegaan om te ontdekken hoe ik echt in elkaar zit en waar ik blij van word. Het dal was diep en eenzaam, maar kijk waar ik nu sta: ik ben een relaxte moeder met een eigen bedrijf waarin ik andere hoogsensitieve vrouwen coach. Ik moest gewoon eerst even mijn gebruiksaanwijzing leren lezen. Voor jou: geef jezelf wat liefde en de tijd om te groeien.

 

Hi ladies! Ik ben Margreet Bronk, 31 jaar en getrouwd met Jacob. We zijn de ouders van Cato (3) en Doris (2), twee gezellige, pittige en grappige dametjes. Naast het genieten van mijn gezin ben ik werkzaam als coach voor hoogsensitieve vrouwen. Ik begeleid hen met de vragen die zij hebben over hun hoogsensitiviteit en hoe ze daar zoveel mogelijk hun kracht uit kunnen halen. Na jaren van zoeken doe ik nu wat ik echt leuk vind en dan voelt het dus niet als werk (cliché, maar waar 😉 ) Als ik tijd over heb lees ik graag een boek of ga uitgebreid uit eten met vriendinnen, waarbij ik uiteraard graag filosofeer over het leven.

Workshop 

Op donderdagavond 24 januari geef ik een workshop ‘In 4 stappen dealen met je hoogsensitiviteit’. Wil je weten hoe je zo positief mogelijk met je hoogsensitiviteit om kan gaan? In 4 stappen gaan we door jouw leven heen;

Jijzelf, je sociale omgeving, werk/studie en huis. 

Voor €35 krijg je een ticket met toegang tot de workshop op een prachtige locatie in Amsterdam. Je ontmoet andere hoogsensitieve vrouwen die willen groeien en iedere  deelnemer krijgt van mij een uur gratis skype coachingssessie ter waarde van €35 cadeau! Je gaat naar huis met tips en tricks hoe je het beste uit jezelf kunt halen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *