MIJN ZWAKHEID, ZIJN KRACHT

Vaak denk ik alles op de rit te hebben. Misschien herken je dat wel. Je bidt elke dag, leest uit je Bijbel, doet Bijbelstudies, en je leeft dicht bij God. Dat gevoel dat het zo goed gaat en je het zo goed doet. Je merkt dat God werkt en je voelt het in je leven. En met dat je de ene dag nog aan het genieten bent van dat gevoel, leef je de volgende dag in somberheid, verdriet en voel je je verder dan ooit verwijderd van God.

En waar is dan je kracht? Die kracht die je dacht te hebben? Die kracht waarmee je zelf je christelijke leventje dacht te kunnen volhouden?Maar dan is het anders. ‘Mijn zwakheid, Zijn kracht. Mooi hè? In de momenten waarop jij je zo verloren, zo krachteloos voelt. Momenten waarop je niet weet hoe je verder moet, maar dat je dan juist hier aan mag denken. Vaak onderschatten wij Zijn kracht, en denken we te klein van onze eigen zwakheid.

We willen niet opgeven, we willen niet zeggen “Ik kan niet meer, Heere, wilt U het overnemen?”

We denken alles zelf nog wel te kunnen doen, en we zijn echt bereid om daar heel ver in te gaan. We willen niet opgeven, we willen niet zeggen “Ik kan niet meer, Heere, wilt U het overnemen?” Waarom niet? Waarom is het zo lastig voor ons om te erkennen dat wij als mensen onze grenzen hebben, maar dat we een God hebben die grenzeloos is? Misschien doordat het lijkt dat we falen, we datgene willen bereiken wat we in gedachten hebben. En zodra we dat zelf bereiken, is de eer aan ons. Maar nu is het doel van God net andersom. Namelijk, ons doen beseffen dat wij het zelf niet kunnen, en het realiseren dat Hij het wel kan. De eer aan Hem. En wanneer we dat mogen leren, mogen we in onze zwakheid zeggen : “Mijn zwakheid, Zijn kracht”. Dan is onze zwakheid geen strijd meer om vol te willen houden, dan is onze zwakheid een rust, namelijk om te mogen weten dat in onze zwakheid Zijn kracht doorgaat.

Hanne-Jose Huisbrink is twintig jaar oud en werkt met veel plezier als begeleider in de gehandicaptenzorg. Ze deelt haar geloofsleven onder andere via haar Instagram account @mijngeloofsreis.

Tekst Hanne-Jose // Beeld Marije

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *