Schrijfsels

WANDERLUST:AAN

‘’Wanderlust wordt omschreven als ‘een diepe ongecontroleerde behoefte om je spullen te pakken en de wereld te ontdekken’. Wanderlust wordt ook vaak in één adem genoemd met reislust en zwerflust.’’

Of ik mij hier in herken? Volledig! Al sinds ik klein ben vind ik het fantastisch om nieuwe landen te bezoeken en nieuwe culturen te ontdekken. Toen mijn ouders mij vertelden toen ik zes jaar was dat wij gingen emigreren naar Duitsland zag ik dat als een groot avontuur. Op mijn vijftiende was het voor mij een logische keuze om de opleiding toerisme te gaan doen. En misschien komt het ook wel door mijn passie voor reizen dat ik een ware talenknobbel heb en vijf talen – alhoewel niet vloeiend-  spreek.

Vooral die ongecontroleerde behoefte om ineens je spullen te pakken en op pad te gaan heb ik sterk. In september 2017 had ik het echt even helemaal gehad met mijn leventje, op dat moment verliep er heel veel niet volgens mijn eigen planning en voordat ik het wist had ik redelijk spontaan een enkeltje naar Nieuw-Zeeland geboekt. Daar heb ik de tijd van mijn leven gehad en vol wijze levenslessen kwam ik weer terug in Nederland. Om vervolgens weer precies dezelfde fouten als voorheen te maken. Voordat ik het wist zat ik weer aan twee verschillende werkgevers vast. Probeerde ik allerlei ballen tegelijk in de lucht te houden en mijn wanderlust? Die onderdrukte ik volledig.

Totdat ik een paar weken geleden eens goed met mezelf in beraad ging. Werd ik gelukkig van mijn levensstijl? Het antwoord was duidelijk nee. Op datzelfde moment kreeg ik een ander baanaanbod. Na wat gesprekken was de keuze snel gemaakt. Vanaf maart ga ik met een marketingfunctie voor de gemeente Hilversum beginnen. Het is een functie voor 28 uur per week en zij bieden mij ook nog eens de flexibiliteit waar ik gelukkig van word. De vrijheid van een freelancer, maar de zekerheid van een bedrijf eigenlijk. En met dat alles rond was neusde ik een beetje rond op Skyscanner en diezelfde middag had ik een ticket geboekt naar mijn lievelingsstad Berlijn! De wanderlust staat overduidelijk weer AAN!

Tekst: Mariëlle // Beeld: Pexels

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.