ONDERNEMEN OP INSTAGRAM

Als er iets is waar Rinske blij van wordt, is het wel Instagram. Inmiddels gebruikt ze het als een kracht voor ondernemers, geeft ze workshops en online trainingen. Vandaag deelt ze haar verhaal achter het ondernemen, deelt ze haar favoriete boeken, pieken en dalen.

Vertel eens; wie ben je, wat doe je en waar wordt je blij van?

,,Hi! Ik ben Rinske Westhoff, en ik help ondernemers om zichtbaar te worden op Instagram en ik studeer aan de HvA. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en om te lezen.”

Hoe ben je ertoe gekomen om te doen wat je momenteel doet?

,,Ik ben al heel lang bezig met Instagram (voornamelijk privé) en ik had ondertussen al aardig wat kennis erover vergaard. Deze kennis ging ik eerst toepassen op m’n eigen (privé)account en kwam ik erachter dat wat ik deed,  heel erg goed werkte! Op dat moment dacht ik ‘wat als ik mijn kennis deel zodat alle ondernemers dit kunnen’. Eerst ben ik gestart met het onderhouden en beheren van een aantal accounts, maar nu geef ik workshops en online trainingen. (ondertussen is m’n eigen account weer naar privé en volgen mensen die ik kennen me alleen.)”

‘Ik ken hoge pieken en hele, hele diepe dalen. Heb vertrouwen in jezelf en luister niet teveel naar anderen.’

Ondernemen is iets wat veel meiden aanspreekt. Hoe ontdek je naar jouw mening het beste op welk gebied je het beste kan ondernemen?

,,Het is trial and error. Ik ken hoge pieken en hele, hele diepe dalen. Heb vertrouwen in jezelf en luister niet teveel naar anderen. De tip die ik mee zou geven is: Gewoon doen! Gaan. En als het niet wil, ervaring rijker, illusie armer.”

Op welke manier blijf je jezelf ontwikkelen?

,,Ik lees veel zelfhulpboeken (vreselijk woord!) en ga natuurlijk naar school. Boeken die ik aanraad om te lezen zijn: ‘Nice girls don’t get the corner office’. Dit boek gaat over ondernemen voor vrouwen. We zijn door onze opvoeding vaak te meisjesachtig en hebben hierdoor weinig lef om stappen te ondernemen. Hierdoor lopen we kansen mis op loonsverhoging of promotie. Het boek ‘Girlboss’ zou ik ook absoluut aanraden! Het bedrijf van de auteur is in korte tijd booming geworden! Heel tof om te lezen hoe snel het kan gaan en wat er allemaal bij komt kijken.”

Waarom ligt je passie vooral bij Sociale Media?

,,Mijn passie ligt vooral bij Instagram. En het platform heeft zoveel potentie. Het liefst zou ik iedereen helpen om zichtbaar te worden, want je kan er zo ontzettend veel uithalen. Veel mensen zijn zich daar (helaas) niet van bewust.”

Wat vindt je de grootste uitdaging aan het werk dat je doet?

,,Klanten die niet betalen. Zo naar om daarachteraan te moeten.”

‘Gewoon doen! Gaan. En als het niet wil, ervaring rijker, illusie armer.’

Wat zijn je dromen voor de toekomst?

,,Ik hoop dat ik dit nog heel lang mag doen, ik haal er zoveel plezier uit! Dus dit is zeker een droom, ook hoop ik dat ik mag reizen en dit kan combineren met mijn werk. “

Niet dromen maar doen; geldt dit motto ook voor jou?

Ja sowieso! Eat that frog 😉

De online cursus ’Instagram Academy is dé cursus om zichtbaar te worden op Instagram. In vijf dagen krijg je alle tools aangereikt die je nodig hebt om een professioneel Instagramaccount te creëren en de juiste doelgroep aan te spreken. Deze cursus is voor: (online)winkeliers, fotografen, ondernemers, coaches, makelaars en iedereen die zichtbaar wil worden op Instagram. Voor meer informatie:https://www.social-agency.nl/instagram-academy.  Speciaal voor Fleurrijk loopt de early bird actie nog 1 dag door: dan betaal je 24,- in plaats van 34,- Wil jij van een plekje verzekerd zijn én de early bird prijs betalen? Vul dan ‘Fleurrijk’ in bij het invulformulier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *