ZIJN LEIDENDE HAND

‘Ik wilde even zeggen dat ik het supertof vind dat je dit platform opgericht hebt. Mensen als jij zijn een zegen, dankjewel!’ Zo begon ons eerste contact, en voilà, hier is mijn eerste column.

Ik zit al een paar dagen te tobben over een onderwerp voor mijn eerste column. Stiekem vind ik het best wel spannend, maar dit is zeker een mooie en dankbare uitdaging om over mijn geloof te praten! Ik moet eerlijk bekennen dat het nu twee uur ‘s nachts is. Ik merk dat ik rusteloos en veel aan het denken ben. Er zijn zoveel keuzes die gemaakt moeten worden en de consequenties ervan kunnen zo groot zijn. Ik heb al met vrienden gepraat, maar ik heb nog geen rust kunnen krijgen over de juiste beslissing.

Dus nu zit ik hier, op bed, lekker onder de dekens en de Bijbel op mijn schoot. Want als er één iemand is die rust kan geven dan is het God. En wat is één van de manieren die God gebruikt om tot ons te spreken? Dat is de Bijbel, de richtlijn in mijn leven.

Ik vraag aan God of Hij me wil leiden en me wil laten zien wat ik moest doen en welke afslag ik moet nemen op dit kruispunt. Ik open mijn Bijbel bij Jesaja 41 en mijn oog valt direct op vers 10. Weet je wat daar staat?

‘Wees niet bang, want Ik ben bij je, vrees niet, want Ik ben je God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen en je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.’

Wat is mijn God toch goed, dat Hij op deze manier rust geeft. Ik weet dat ik mag vertrouwen op Zijn beschermende Hand. Nergens in de Bijbel staat dat we ons ergens zorgen over moeten maken, over moeten stressen of dat we iets alleen moeten doen. Er staat juist duidelijk in de Bijbel dat we op God moeten en mogen vertrouwen.

Hoe mooi is het dat deze liefdevolle God ook jouw God wil zijn? We hoeven ons leven niet alleen te leven en moeilijke dingen zelf te verwerken, want God kan je steunen. Hoe mooi is het dat we allemaal mogen vertrouwen op Zijn leidende Hand? Het enige wat we moeten doen is onze hand in die van Hem leggen en samen met Hem door het leven te gaan. Zijn hand is open. Alsjeblieft, pak hem aan, want Gods volmaakte liefde is het mooiste wat je kunt ontvangen in dit leven.

Met al je onzekerheden, twijfels en verdriet kun je bij God terecht en Hij zal je rust geven. Hoe ik dat zo zeker weet? Dat is een belofte van God die in Mattheus 11 staat, namelijk: ‘Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven. Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want Ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zal je bij Mij innerlijke rust vinden.’

En één ding weet ik zeker. Mijn God liegt niet en houdt zich aan Zijn beloftes. Wat een troost!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *