DREAMTEAM

Toen Anneke en Gerben verkering hadden, heeft ze hem besmet met het fotografievirus. Inmiddels hebben ze samen een fotografiebedrijf en flitsen ze het liefst op zoveel mogelijk bruiloften. Vandaag vertelt Anneke het verhaal over hun sprong in het diepe, werk en privé scheiden en nooit op ‘uit’ staan.

Stel jezelf eens even voor; welke studie heb je gedaan en hoe ziet je dag er vandaag uit?

,,Mijn naam is Anneke Vat. Ik ben 23 jaar oud, bijna 2,5 jaar getrouwd met Gerben en woonachtig in Nederhemert. Oorspronkelijk kom ik uit Ermelo. Na drie jaar havo heb ik de opleiding managementassistente gevolgd op het Hoornbeeck College in Amersfoort. Na twee stages bij stichting Open Doors kon ik daar blijven werken op de afdeling Marketing. Daar heb ik drie jaar met veel plezier gewerkt. Omdat ik ging trouwen en de reistijd naar Nederhemert te ver zou zijn, moest ik helaas mijn baan opzeggen. Gelukkig kon ik redelijk snel een nieuwe baan vinden, maar na anderhalf jaar heb ik ook deze baan opgezegd en de sprong in het diepe genomen om fulltime voor ons eigen bedrijf te gaan werken. Dat is een fantastische keuze geweest! We richten ons vooral op bruiloften, loveshoots en gezinsshoots, maar doen daarnaast ook nog geregeld bedrijfsshoots. Omdat Gerben en ik altijd samen fotograferen, kunnen we momenten vanaf verschillende posities vastleggen. Dit is vooral tijdens een bruiloft ideaal en ook nog eens extra gezellig! We hebben diverse workshops op het gebied van bruidsfotografie gevolgd, zijn twee keer met een bruidsfotograaf mee geweest als second shooter en momenteel volg ik de jaaropleiding Fotografie bij Fotoschool Keistad. Daar leer ik alles over daglicht, flitslicht, composities, het aansturen van modellen en nog veel meer leuke dingen!”

Jullie zijn samen een fotografiebedrijf begonnen. Was dit altijd al een droom van jullie?

,,Fotograferen was al langere tijd een hobby van mij en in onze verkeringstijd heb ik Gerben er ook mee besmet. Gerben heeft de opleiding Ondernemer gevolgd, het ondernemerschap zit echt in zijn bloed. In het begin van ons trouwen hadden we de droom om eens een eigen bedrijf te beginnen, maar we wisten nog niet precies hoe of wat. Toen we op een bruiloft van vrienden als hobby aan het fotograferen waren, werd het idee geboren om ons op bruidsfotografie te richten en daar zijn we gelijk mee aan de slag gegaan. Omdat we allebei andere persoonlijke eigenschappen hebben, vullen we elkaar perfect aan. Dat is in het dagelijkse leven handig, maar zeker ook in het bedrijfsleven. We zijn echt een dreamteam!”

Hoe hebben jullie het bedrijf opgebouwd tot een fulltime baan?

,,Op 1 januari 2018 hebben we ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als fotograaf. Het eerste halfjaar had ik naast de fotografie nog een andere baan, maar we merkten dat we meer tijd nodig hadden om ons bedrijf op de kaart te zetten en om een fotografie-opleiding te gaan volgen. Daarom besloten we halverwege vorig jaar dat ik me fulltime zou gaan richten op ons bedrijf. Tot op heden heb ik daar geen spijt van, het wordt alleen maar drukker en het is heerlijk om eigen baas te zijn! Gerben werkt nog vier dagen per week bij een andere werkgever, de vrijdag heeft hij ook gereserveerd voor ons eigen bedrijf.”

Is het soms niet lastig om werk en privé te scheiden?

,,Goede vraag! Eigenlijk lukt het nog niet zo goed om werk en privé te scheiden. We lopen ’s avonds heel makkelijk naar het kantoor boven om nog even de website-statistieken te checken of een shoot te selecteren. Het is wel belangrijk om er alert op te zijn! Buiten de deur stopt het denken aan ons bedrijf eigenlijk ook nooit. Overal waar we komen zijn we ambassadeurs van ons bedrijf. Het is belangrijk om enthousiasme uit te stralen. Uiteraard zijn er ook genoeg momenten waarop we het bedrijf los kunnen laten hoor, maar de adrenaline stroomt eigenlijk altijd door ons lijf.”

Wat vind je het mooiste aan je werk?

,,Mensen blij maken! Een paar weken geleden kwam ons eerste bruidspaar hun trouwalbum ophalen. Wat een fantastisch moment was dat! Heerlijk om samen terug te kijken op een prachtige dag! Als bruidsfotografen zijn we als enige trouwleverancier bij alle dierbare momenten die op de grote dag plaatsvinden. Dat voelt heel speciaal. We bouwen echt een band op met onze bruidsparen en mogen op hun trouwdag heel dichtbij komen om emoties vast te leggen. Er is geen mooiere job!”

Wat is het verhaal achter de foto die je deelt?

,,Het bruidspaar op de foto is in december getrouwd en hun bruiloft was de eerste waarop we samen als bruidsfotograaf op pad mochten. Het deed ons heel goed dat het bruidspaar tijdens het kennismakingsgesprek vertrouwen in ons uitsprak. De bruiloft verliep qua planning iets anders dan verwacht, gelukkig konden we daar flexibel mee omgaan en achteraf kregen we te horen dat we precies op de goede momenten aanwezig waren geweest. Ons avontuur als bruidsfotograaf is met de bruiloft van Joeri en Janneke begonnen en daarom is deze foto heel speciaal voor ons. Dit jaar staan er al bijna 10 bruiloften op de planning en daar hebben we ontzettend veel zin in!”

Waarin willen jullie nog groeien als bedrijf?

,,Ons doel is om over drie jaar 40-50 bruiloften per jaar vast te leggen. Misschien te hoog gegrepen, maar als we door blijven groeien zoals we nu doen, gaat dat zeker lukken!”

Welke tips heb je voor meiden die een eigen bedrijf willen beginnen?

,,Gaaf als meiden plannen hebben om een eigen bedrijf te beginnen. Ik kan het echt aanraden om de sprong in het diepe te nemen. Enthousiasme kan soms de overhand nemen, maar het is ook goed en verstandig om een marktonderzoek te doen, mogelijkheden te overwegen en je plannen voor te leggen aan God. En laat je niet tegenhouden door mensen die het niet zien zitten dat je voor jezelf begint, je moet doen waar jij gelukkig van wordt!”

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op hun site.

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *