ZUSLIEF

Als tieners vonden de zussen Inge en Juliëtte het al heerlijk om te ‘prutsen’ met materiaal, zoals hun oma dat zou zeggen. Nadat ze allebei een creatieve studie hadden gevolgd en weleens gevraagd werden om workshops te gaan geven, besloten ze dit professioneel op te pakken. De opbrengst delen ze graag met het doel IJM, dat opkomt voor mensen die worden uitgebuit of in een onrechtvaardige situatie leven. Lees vandaag het verhaal achter Zuslief!

Hoe is Zuslief ontstaan?

,,Als kleuters tekenden we al een hele muur vol en als tiener hielden we van lekker ‘prutsen’ met materiaal, zoals onze oma dat zou zeggen. Doordat we allebei een kunstopleiding deden en met allerlei creatieve projecten bezig waren, werden we weleens gevraagd om een workshop te geven. Op een gegeven moment dachten we: hier kunnen we ook professioneel iets mee doen. Dezelfde dag maakte Inge’s vriend (inmiddels haar man) als statement een website en vanaf het eerste moment liep het al goed.”

Hoe combineren jullie Zuslief met jullie baan?
,,Juliette werkt niet fulltime en doet het meeste mailcontact. De workshops geven we om de beurt en soms samen en voornamelijk in het weekend. Ons werk kan een goede inspiratiebron zijn voor onze workshops en andersom.”

Op de site lees ik dat jullie inspiratie halen uit de natuur. Kan je daar wat meer over vertellen?

,,Allebei zijn we graag buiten: lekker wandelen en sporten in de natuur. Wanneer je je omringt door Gods grote schepping – we geloven dat Hij die gemaakt heeft – dan kun je zo genieten van alle kleuren, vormen en geluiden om je heen. De wind die waait door de bomen, het water dat beweegt en verandert van kleur. Thuisgekomen met een bos riet of dennentakken gebeurt het regelmatig dat we daardoor geïnspireerd gaan tekenen of schilderen.”

Jullie schenken een deel van de opbrengst aan het goede doel. Waarom deze organisatie?

,,IJM is een organisatie die zich inzet voor mensen die worden uitgebuit en die in onrechtvaardige situaties leven. Daar willen wij graag aandacht voor vragen. Wij zijn ons bewust van onze welvaart en willen deze graag delen.”

Hoe bedenken jullie nieuwe ideeën voor de workshops?

,,Zomaar door in de natuur te wandelen of tijdens een van onze vele museumbezoeken. Na (en vaak ook tijdens) zo’n museumbezoek houden we een brainstormsessie. Dan ontstaan gaandeweg leuke ideeën. Daarnaast geven we ook workshops op aanvraag van klanten.”

Hebben jullie een atelier waarvandaan jullie werken?

,,Wij hebben geen atelier, we werken in onze eigen woonkamers en bij mensen thuis!”

Om creatief bezig te zijn, moet je soms even de tijd nemen. Hebben jullie hier tips voor?

,,Zeker waar! Het begint bij goede materialen. Zelf gebruiken wij graag materialen van Talens: inkt, verf en ecolinestiften. De verf wordt in Nederland gemaakt, we hebben de fabriek meerdere malen bezocht, een aanrader! Fijne materialen nodigen uit om ermee te werken. Daarnaast hebben wij zelf -ook op vakantie- altijd een goede fineliner in onze tas. Dan teken en schrijf je onderweg of op school ook ideeën waardoor je op dat moment geïnspireerd bent.”

Zuslief volgen? Neem eens een kijkje op hun site.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *