Uncategorized

HOE HIJ NAAR JE KIJKT

Godsbeeld = zelfbeeld.

Zelfbeeld = Godsbeeld.

Kapot.

Zelfbeeld.
Zelfbeeld.
Zelfbeeld.

Ooit leek het zo mooi.

“En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen (Genesis 1:27 HSV).”

Man en vrouw schiep hij ze. Zo lezen we in Genesis 1. Naar Gods beeld gemaakt.

Maar als we verder kijken, lezen we dat er gebrokenheid in de wereld komt. De eerste mensen zagen dat ze naakt waren. Ze keken naar zichzelf en ze zagen dat ze naakt waren, met alle negatieve gevoelens zoals schuld en schaamte… Daar was het eerste negatieve zelfbeeld.

Misschien kijk je ’s morgen in de spiegel en ben je niet altijd zo blij met wat je ziet. Misschien vermijd je zelfs de spiegel helemaal omdat je niet zo blij bent met je zelfbeeld.

Er kunnen allerlei dingen in je leven zijn gebeurd waardoor je een negatief zelfbeeld hebt gekregen. Of zijn er negatieve woorden over je uitgesproken die jij bent gaan geloven. Gedachten en woorden die jij voor waarheid hebt aangenomen. Maar het zijn eigenlijk leugens van de boze die hij je heeft ingefluisterd of anderen heeft ingefluisterd, zodat zij zdie tegen jou zijn gaan uitspreken.


,,Weet je dat er een ander is die anders naar je kijkt, die eerlijk naar je kijkt, Die Ander die jou ontzagwekkend wonderlijk gemaakt heeft?”

Weet je dat je die niet hoeft te geloven? Weet je dat je daar een keuze in hebt? Weet je dat je altijd een keuze hebt om te kiezen wat jij over jezelf gelooft? Weet je dat de schuld, schaamte en afwijzing en welk ander negatief gevoel je kunt hebben, al volbracht zijn, dus dat die gevoelens niet terecht zijn?

Weet je dat er een ander is die anders naar je kijkt, die eerlijk naar je kijkt, die Ander die jou ontzagwekkend wonderlijk gemaakt heeft (Psalm 139:14, maar lees gerust de hele Psalm en vul je eigen naam daarbij in)? Weet je dat je eigenlijk tegen die Ander zegt dat Hij het niet goed genoeg heeft gedaan
als jij negatief over jezelf denkt? Dat je afwijst waar Hij juist zo blij mee is?

Voordat jij er was, had God jou al bedacht en jouw dagen in Zijn boek opgeschreven! Is dat niet geweldig?

Misschien denk je bij jezelf: Ja, maar jij hebt makkelijk praten. Jij weet niet hoe het is. Jij weet niet wat ze allemaal tegen mij gezegd hebben. Jij weet niet hoe het is als ik voor de spiegel sta.

Ik weet inderdaad niet wat ze allemaal tegen je gezegd hebben. Maar ik weet wel hoe het is als mensen negatieve woorden over je uitspreken. Ik weet wel hoe het is om een negatief zelfbeeld te hebben gehad en hoe je dan voor de spiegel kan staan.

Maar… er is één grote maar. Met een hoofdletter M. Er is iemand die aan de andere kant van de spiegel  naar je kijkt. Jouw hemelse Vader kijkt naar jou. Met ogen van onvoorwaardelijke liefde, met mildheid, met bewogenheid, misschien ook wel met tranen omdat je zelf niet ziet hoe waardevol je bent en dat je de waarheid over jezelf nog niet doorhebt.

Ik wil je uitnodigen om de eerstvolgende keer dat jij voor de spiegel staat, te kijken zoals ware je Vader je ziet en Hem te bedanken dat Hij je zo mooi en wonderlijk heeft gemaakt. Kies ervoor om de waarheid die Hij over je uitspreekt te gaan geloven. Bespreek met Hem dat je het zelf niet zo ziet en vraag of Hij je het wil leren. Dank Hem voor iedere gezichtstrek. Zijn er bepaalde dingen die herstel nodig hebben? Vraag God de Vader in Jezus’ Naam om je te herstellen, om je het te laten zien wat er hiervoor nodig is, volg zijn aanwijzingen en dank Hem ervoor dat Hij het gaat doen. God wil namelijk ons zelfbeeld herstellen. Zodat ons zelfbeeld weer meer en meer op Zijn beeld gaat lijken. Zodat wij meer en meer op Hem gaan lijken, zoals Hij ons bedoeld heeft!

Je herstel ligt namelijk op je te wachten.

Tot je er klaar voor bent. Mijn naam is Lizzie Kamerling-de Bruine, ik heb het voorrecht dat ik een keertje mag gastbloggen voor Fleurrijk. Ik ben identiteitscoach en eigenaar van Unique Pearl en help christelijke vrouwen naar geestelijk herstel, waardoor er ook psychisch en lichamelijk herstel kan volgen, zodat ze stappen kunnen gaan zetten in het plan dat God met hen heeft! Wil je meer weten? Ga naar https://uniquepearl.nl/.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *