WE ZIJN ONDERWEG

Herken je dat, die bagage die je soms met je mee zeult? Helemaal bepakt en bezakt zoek je je weg in dit leven. Soms tilt een ander met je mee, maar er zijn ook momenten waarop je het alleen moet dragen. Misschien vraag je je af of het ooit nog goed gaat komen. Het is je eigenlijk veel te zwaar geworden. Je mist iemand van wie je afscheid moest nemen. Je voelt de pijn uit het verleden. Je hoort de leugens in je gedachten, het stemmetje dat jou al jaren lastig valt.

Ik worstel er mee, met de strijd tussen de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ mens. Het ene moment geniet ik van de zon op mijn gezicht, dank ik God voor de mensen die Hij op mijn pad brengt, voel ik me goed en lukt het zelfs om dankbaar te zijn voor de tegenslagen, omdat ik zie hoe Hij het ten goede werkt. Maar het volgende moment val ik terug in oude patronen, voel ik me depressief, moet ik een dagje thuis blijven om mijn gedachten weer op de rit te krijgen of zit ik huilend tegenover mijn psycholoog te vertellen dat ik het even niet meer weet.

En ik ben niet de enige. Zoveel mensen om me heen zie ik worstelen met de gebrokenheid van dit leven. We willen met z’n allen een perfecte wereld creeëren. Social media staat boordevol met foto’s die ons het gevoel geven dat het leven van die ander duizend keer leuker is. Maar geloof me, het is niet perfect. Verre van zelfs! Óók bij die ander niet. Ten diepste rommelen we allemaal maar wat aan. Lieve mensen, ik wil het soms wel van de daken schreeuwen! Het is niet erg om te worstelen. Het is niet erg om te huilen. Het is niet erg om boos te zijn. Het is niet erg om je alleen te voelen. It’s the brokenness of life…

Ga op zoek naar Hem die jou schiep. Draag je last niet alleen! Doe dat jezelf alsjeblieft niet aan. Praat met God en vertel Hem waar je aan denkt of waar je mee zit. Sla de Bijbel weer open en lees! Al is het misschien lang geleden dat je dit deed: Hij wacht! ‘Zoek eerst het Koninkrijk van God en alle dingen zullen u erbij gegeven worden.’ Ik garandeer je niet dat al je problemen verdwijnen. Maar het zal draaglijker worden. Je ontvangt nieuwe kracht. Moed om door te gaan. Want er is al Iemand die voor jou de weg van lijden ging. Met op Zijn rug het kruis. Jouw kruis. Omdat Hij wil dat jij gaat leven. Niet overleven, maar écht leven. Hoe ongelukkig jij je soms ook voelt op deze wereld, wanneer je Hem kent mag je weten dat er een dag komt wanneer je voor eeuwig gelukkig zult zijn. Jouw pijn zal ooit genezen worden. Aan jouw ziekte zal ooit een einde komen. Jouw tranen zullen op een dag niet meer stromen.

‘’Dit is niet ons thuis. We hebben hier geen vaste woning. God heeft ons een land beloofd dat overvloeit van melk en honing. Dus ik hecht me niet aan deze plek. Ik ben een vreemde hier, want ik ben onderweg.” – Christian Verwoerd

TEKST MARLINE BOOM

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *