IT’S WHITE!

Waar Tjalyn blij wordt van een klassiek concert van Beethoven, kan Anne-Claire haar hart ophalen aan inspiratie bij de Modefabriek voor haar nieuwe kledingcollecties. Ook Carlien deelt haar muzikale favorieten met ons.

VREUGDEDANSJES & RACHMANINOV

Tjalyn is momenteel druk bezig met het afronden van haar schooljaar. Ze kan niet wachten op de vakantie van acht weken lang die voor haar ligt. ,,Wanneer ik voor het laatst een vreugdedansje deed? Haha, elke dag wel een paar. Ik ben een genieter van de kleine dingen, dan heb je vaak fijne momentjes.” Waar ze ook enorm van kan genieten is klassieke muziek en jazz. Thuis wordt dat ook vaak geluisterd onder het genot van een glaasje wijn. ,,Het derde concert van Beethoven moet iedereen horen! Fenomenaal!” Tjalyn zingt veel, ook zonder dat ze het zelf doorheeft. Zelfs haar vriend kijkt er niet meer van op wanneer er weer een grappig deuntje uit haar mond klinkt. Zelf speelt Tjalyn cello. Ook piano spelen is ze aan het oppakken, maar dat schiet er nog weleens bij in. Je kan haar dan ook echt blij maken met een goed klassiek concert in Vredenburg (Utrecht). ,,Ik vind muziek absoluut iets om God mee te eren! In de Bijbel zien we ook veel voorbeelden waarin God wordt geprezen door muziek. Ik moest gelijk denken aan Mirjam, die zong op de oever van de Rode Zee toen ze veilig doorgeleid waren.”


MODEFABRIEK & IVIVI

Vorige week donderdag verschenen er weer veel nieuwe jurkjes op de site van Bij Keesje. Of Anne-Claire het overzicht nog kan houden? ,, Ja en nee… Het is wel zo dat ik telkens weer enthousiast wordt van de nieuwe collectie, en deze dan ook meer naar voren komt dan de ‘oude’ collectie. Wel probeer ik dagelijks filmpjes/foto’s te maken van een item uit de vorige collectie en een item uit de nieuwe collectie. Zo laat ik gelijk verschillende manieren zien hoe het te combineren is.” Waar ze vorig jaar nog eens in de maand inkopen deed , gaat ze nu elke week op stap om nieuwe kleding in te kopen. Amsterdam en Parijs zijn haar favoriete plekken om kleding in te kopen. Ze koopt altijd kleding in die ze zelf ook zou dragen, want ze vindt het belangrijk om helemaal achter haar collectie te staan. De items neemt Anne-Claire dan gelijk mee naar huis. Ook heeft ze een nieuw merk in de collectie (van midden tot hoger segment) waar ze het begin van het seizoen langsgaat en de kledingstukken een maand later geleverd worden. ,, Ik probeer dit wat uit te breiden, maar de inkoop (en dus de verkoop)prijs ligt hier een stuk hoger dan de items die ik nu verkoop. Het is dus de ideale middenweg vinden tussen deze twee.” Ambika en Ivivi zijn haar favoriete merken voor leuke jurkjes. Of ze zelf kleding zou willen ontwerpen? ,,Ja, daar zit ik zeker aan te denken… Het is nog wel erg lastig, aangezien je dan grote aantallen moet afnemen bij een producent en dat voor nu nog niet helemaal realistisch is. Ik hoop wel dat dit over een aantal jaar te realiseren valt, want dat is toch wel echt mijn droom!” De witte jurk die we hierboven kunnen zien is haar favoriet op het moment. Als ik haar vraag of ze er weleens aan zit te denken om een winkel te openen naar haar webshop antwoordt Anne-Claire: ,,Ja.. stay tuned ;-)’ We wachten nieuwsgierig af..

CLARINET & CONCERT

Wat Carlien verstaat onder vreugdedansjes? ,, Knuffelen en lekker gek doen met mijn vriend.” Ook springt ze weleens in het rond als ze een heel leuk muziekje hoort of een vrolijke bui heeft. Wanneer de zon schijnt, zet Carlien het liefste heel vrolijke muziek aan. Als ze kracht nodig heeft, luistert ze graag muziek van bijvoorbeeld Sela. ,,Zelf vind ik het lied ‘Als het leven soms pijn doet’ heel mooi. Wat er ook gebeurt, God is bij je. Hij zal je nooit laten vallen.” Carlien speelt piano, maar ze is nog lang niet op het niveau dat ze wil bereiken. ,,Ik speel alleen maar opwekkingsliederen, dit zie ik als een manier om God groot te maken.” Ook zit ze eraan te denken om gitaar te gaan spelen. Waar je niet mee aan moet komen bij Carlien? ,, Een blokfluit of een clarinet!” De band For King And Country is favoriet van Carlien. Ook bezoekt ze weleens een concert van de band. En welk lied we allemaal moeten horen? ,,Ik zal er zijn”.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *