Uncategorized

OOGCONTACT IN DE KERK

Toen Alette en Gerard tegelijk online waren in een christelijke chatroom, ontdekten ze dat ze in dezelfde kerk zaten. ,, Allebei op de galerij. Hij zat een aantal banken voor me en na de dienst hadden we altijd even oogcontact. Verder spraken we elkaar alleen op msn. Tot het zomer werd en we met een groep jongeren weggingen. Zijn beste vriend werd stapelverliefd op mijn beste vriendin en na een poosje begonnen Gerard en ik elkaar ook steeds leuker te vinden.” Hun vrienden zijn anderhalve week getrouwd nadat Alette en Gerard trouwden en het dochtertje van Alette en Gerard werd anderhalve maand na hun dochtertje geboren.

Hoewel Alette nog weleens kan stuiteren, is Gerard juist rustig. Ze delen dezelfde humor en iets wat Alette niet kan omschrijven. ,, Iets met chemie.”

Na vierenhalf jaar verkering inclusief een kleine tussenstop is het stel getrouwd. Als ik vraag hoe haar man op zijn knieën is gegaan, zegt Alette: ,,Oei, dat is een gevoelig punt. Ik als romanticus had natuurlijk gehoopt om verrast te worden. Met een flashmob, een orkest of spandoek of nog meer rare fantastische dingen. Maar uiteindelijk duwde ik hem zo ongeveer op zijn knieën omdat ik de bruiloft wilde gaan regelen, haha. Hij heeft wel als verrassing een prachtige verlovingsring uitgezocht en die draag ik nog steeds iedere dag.”

Toen Alette meeging met een vriendin die een trouwjurk ging passen, zag ze dè jurk hangen. Ze maakte een afspraak bij dezelfde trouwwinkel en paste voor de vorm nog drie andere jurken. Toen ze het passen helemaal zat was, wist ze dat de eerste jurk de beste keus was.

Er brak een drukke tijd aan voor Gerard en Alette. Afstuderen, verbouwen en een bruiloft regelen. Gelukkig heeft een goede vriendin van Alette geholpen met allerlei knutseldingen voor de bruiloft. ,,Dat scheelde echt enorm. Door al het verbouwen heb ik denk wel veel details laten liggen, en eigenlijk heb ik daar helemaal geen spijt van gehad.”

,,Mensen zeggen wel eens dat de trouwdag de mooiste dag van hun leven is, zo ervaar ik dat niet helemaal. Misschien omdat het zo intens is maar ook zo snel voorbij gaat.” Alette denkt dat de trouwbusiness veel simpeler was toen zij en haar man trouwde. Inmiddels is er zoveel te kiezen! De bruidstaart werd gemaakt door de vader van Gerard en de locatie hadden ze ook snel gevonden. Hier hadden ze namelijk al eerder een bruiloft meegemaakt, wat hen goed bevallen was. ,,Het lastigst was het vinden van een volkswagenbusje, daar waren we iets te laat mee begonnen, dus de meeste waren al weg.”

,, Natuurlijk vond ik het jawoord en de zegen bijzonder, maar ik vond de filmpjes en stukjes tijdens de feestavond ook echt heel leuk. Het is gewoon bijzonder om de liefde op zo’n dag met je familie en vrienden te vieren. Er waren wel grappige momenten. De broche die op mijn boeket zat was in het water gevallen en de fotograaf vond dat zo jammer dat hij haast het water in dook. En toen ons neefje de ringen gaf ging hij heel grappig doen zodat niemand merkte dat ik de ring van Gerard niet omkreeg.”

Tips van Alette voor het regelen van de dag:

  • ,,Begin op tijd met regelen; dan kan je belangrijke dingen goed regelen.
  • Probeer ook dingen uit handen te geven. Doe niet te gek, het gaat om de liefde! Details waar je uren aan besteedt vallen in het niets bij de dingen die er gebeuren op deze dag.
  • Investeer in je relatie, iets wat je snel kan vergeten tussen alle regeldingen door. Volg huwelijkscatechese of een pre-marriage cours. Bid met elkaar en vraag advies aan mensen die al langer getrouwd zijn. Bij elkaar gaan wonen is best een uitdaging, zorg dat je voorbereid bent.:) “

Inmiddels is het stel zeven jaar getrouwd en zijn ze trotse ouders van twee kindjes. ,,We zijn dankbaar dat God ons leven leidt en dat Hij ons Fundament is. En we zijn dankbaar dat we vrienden hebben waarmee we na kunnen denken over ons huwelijk en over hoe we dat goed en stevig kunnen houden!”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *