EEN BRIEF AAN JOU

Lieve lezer,

Deze brief is een brief van een onbekende aan een andere onbekende. Vandaag wil ik de tijd nemen om je te bedanken en te bemoedigen. Dankjewel dat je getrouw mijn schrijfsels voor Fleurrijk leest, dat je de moeite neemt om mijn schrijfsel op te zoeken, het tot je door te laten dringen en misschien zelfs wel te incorporeren in je dagelijkse bestaan. 

Ondanks dat wij elkaar (misschien) niet kennen, wil ik de tijd nemen om je te laten weten dat ik het waardeer dat je met mij meeleeft, dat je lieve berichten mijn hart steeds verwarmen en dat je mijn tips gebruikt om jouw plekje te vinden op deze aarde waar de gemiddelde mens genadeloos hard is. In deze harde wereld is er één iemand die steeds Zijn trouw aan je betoont. Puur omdat je geliefd bent door Hem. Hij gaf Zijn eigen zoon voor jouw zonden. Er is geen groter teken van liefde dan dat. 

Ik begrijp als geen ander dat de dagen soms uitzichtloos kunnen lijken, dat je je soms een vreemde eend in de bijt voelt of dat je niet begrijpt wat er om je heen/met jou gebeurt. Ik ken die dagen maar al te goed. Maar lieve jij, je mag weten dat God je precies op de plek heeft gezet waar je moet zijn op dit moment. Precies deze opmerking heb ik geschreven in mijn bijbel naast Handelingen 17:24-27. Je mag vertrouwen op zijn liefdevolle stem; het enige dat jij hoeft te doen is stil zijn. Stil zijn in een wereld die alsmaar doordraait, kan soms onmogelijk lijken. Het is niet onmogelijk, maar wel noodzakelijk.

Ik weet niet waar je op dit moment staat. Misschien maak je dit jaar de stap van het voortgezet onderwijs naar een vervolgopleiding of je zit al op je vervolgopleiding. Het kan ook zijn dat je juist begint aan het werkende leven of een nieuwe stap gaat zetten in je werkende leven of je gezinsleven. De mogelijkheden zijn groot. Ik wil je vandaag meegeven dat je de tijd mag nemen om tot rust te komen; dat je op Jezus zijn schoot mag kruipen en je zorgen en vragen bij Hem neer kan leggen. Hij is zoveel groter dan onze problemen en zorgen. Er is voor alles een tijd onder de zon, dus ook voor groei.

Lieve, mooie jij, geef jezelf over aan Jezus en Hij zal je leiden bij elke nieuwe stap die je zet. Ik wil je met alle liefde meegeven dat je juist in de nieuwe stappen dichtbij jezelf mag blijven. Je hoeft niet te ver-anderen. In het woord veranderen zit het woord ander; je hoeft niet te worden als een ander. Je mag wel groeien in geloof en in persoon, maar alleen als jij dat wil en jij daar klaar voor bent. Lieve, mooie zuster, je bent in mijn gebeden. Ondanks dat we elkaar niet kennen, wil ik dat je weet dat ik achter je sta. In gedachte en in gebed. 

In liefde,

Michelle

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *