PROJECT VERLOVINGSKAART

Verloven is een groot feest. Niet alleen het moment wanneer hij op zijn knie gaat (dat vond ik stiekem nog het mooist), maar ook het uitstippelen van de grote dag en alles wat daarna komt. Verloven is voorpret. Wat is er leuker dan een gezamenlijk project beginnen in deze tijd?

WAT HEB JE NODIG?

We besloten onze verlovingskaarten zelf te maken. Dankzij Smartphoto konden we mooie foto’s af laten drukken en zuslief hielp mij aan een stansmachine. Een stansmachine? Dat is dus zo’n ding waarmee je vormen kunt uitsnijden, wat een hoop knipwerk scheelt. Het voelde even alsof we in de vorige eeuw beland waren, maar dat maakte het geheel nog knusser. Wat zijn nog meer aanraders om aan te schaffen voor jouw kaartenfabriek?

  • Een snij-apparaat
  • Lint
  • Dik papier om labels mee te maken, dit kan je bijvoorbeeld kopen bij Bruna of Primera.
  • Fineliners (de fineliners van de Hema zijn mijn favoriet!)

AAN DE SLAG

Eerst keken wij of we letters op de voorkant wilden, of we de kaart een persoonlijker tintje wilden geven door te kiezen voor een foto. Op de site van Smartphoto kozen we voor retro foto’s. Daarna een label eraan, een lintje erom en dankzij Canva (gedeeltelijk gratis bewerkingsprogramma) konden we de achterkant van de kaart helemaal in onze stijl ontwerpen! Weet je al wat richtlijnen qua thema voor jullie grote dag? Kies dan dezelfde kleuren voor jullie kaart.

Met de code FLEURRIJK35 krijg je t/m 30 november 2019 35% korting op fotoboeken. Zie voor meer deze link.

Bron foto op de kaart: Lonieke Waayenberg

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *