JOUW BESTE KLEUREN

Heb jij al gewinkeld? De winkels hangen vol met prachtige herfstkleding. Hoe weet je nu welke kleuren je mooi staan? Vorige keer heb ik je verteld hoe je je persoonlijkheid kunt vertalen naar de buitenkant. Nu de buitenkant zelf. 

Je weet vast wel dat de kleur van je ogen, de ondertoon van je huid en de kleur van je haar bepalend zijn voor de kleuren die bij jou matchen? Iedereen is weer anders “samengesteld” en dus werkt het ook voor iedereen anders, al zijn er gedeelde kenmerken. 

JOUW KLEUR OGEN

De kleur van je ogen is vaak de beste kleur om te dragen. Als je blauwe ogen hebt, staat blauwe kleding je goed (wel even de juiste tint blauw kiezen, kijk goed naar je oogkleur dus!). Bij groene ogen kun je hetzelfde waarnemen. Bij bruine ogen niet. Dan werkt het niet als je bruin draagt en de mensen met bruine ogen weten dat vaak ook heel goed. Bruine ogen zijn prachtig, maar als je daar bruin bij draagt dan is het juist saai. Heb jij bruine ogen? Kijk eens wat rood of groen voor je doet! 

JE HAARKLEUR

Je haarkleur kan veranderen in de loop der tijd. Misschien was jij als kind witblond en ben je nu veel donkerder. Of had je juist zwart haar en ben je nu veel lichter. Na verloop van tijd weet je dat je haar grijs wordt (er zijn enkele uitzonderingen…). Heb jij goudblond haar? Goudblond haar heeft een warme gloed. Meer witblond, dan heb je een koele haartint. Donkerbruin haar met een warme gloed kan een kastanjebruine gloed laten zien. Donkerbruin haar met koelte heeft dat niet. Heb je rood haar, dat is makkelijk: absoluut warm. 

DE ONDERTOON VAN JE HUID

Je huidtoon is vast te stellen door een zilveren of fuchsia roze en een gouden of oranje kledingstuk bij je gezicht te houden (thee- of handdoek kan natuurlijk ook). Zilver en fuchsia roze hoort bij koel. Goud en oranje bij warm. Zie je er gezonder uit met het een dan met het ander? Dan weet jij of je een warm of koel type bent. Overigens zijn er ook veel mensen die evenveel warmte als koelte hebben, dan heb je een neutraal huidtype. Buitenlandse roots en een getinte huid? Vaak staan de getinte types koele kleuren frisser dan de warme kleuren.

Ik weet het, het is best lastig dit bij je zelf te bepalen. Laat een vriendin mee kijken of maak foto’s van jezelf (of maak een afspraak met een kleuradviseur ☺).

SEIZOENSTYPES

Grofweg kun je ingedeeld worden bij een van de vier seizoen types (winter, lente, zomer, herfst). Binnen de seizoen types zijn er ook weer verschillen. Het heeft te maken met hoe je naar kleuren kijkt. 

KLEURKARAKTERISTIEKEN 

Warm of koel is er “eentje”. Zacht of helder is er eentje en je kunt kleuren ook beoordelen op diepte; hoe licht of donker een kleur is. Bij zacht of helder is een stukje persoonlijkheid heel bepalend. Mensen met een rustige persoonlijkheid voelen zich doorgaans veel beter bij rustige, zachte kleuren. Mensen met een levendig karakter worden doorgaans blij van levendige, heldere kleuren. Daarover heb je in mijn vorige schrijfsel kunnen lezen.

En donker of licht: als je een donkere haartint hebt, werken donkere tinten doorgaans heel goed (let op, dat hoeft geen zwart of donkerblauw te zijn, maar gewoon de donkere tint geel in plaats van de pasteltint). Als je een lichte haarkleur hebt, staan vaak de lichtere tinten mooier. Een kleur die bij je staat geeft een harmonieus geheel. Dan is de kleding niet opvallender dan je gezicht, maar mooi in overeenstemming daarmee.

Bij alles wat ik je vertel, speelt er nog veel meer mee dan alleen maar dit…. Maar wellicht helpt het een en ander je. Succes ermee en veel plezier van de adviezen!

Volgende keer meer over contrasten en kleurencombinaties.

Liefs, Carolien

Enthousiast, creatief en optimistisch, dat is wie ik ben. En ik hou heel erg van mensen, het allermeest van Steven (we kregen verkering toen ik 14 (!) was (uhm…tip: niet doen, zo jong – al heb ik er geen spijt van…). Steven en ik zijn al heel lang getrouwd en – al hebben we geen kinderen gekregen, samen hebben we het goed. God is voor mij het allerbelangrijkst en dat is omdat Hij mij eerst lief had. Op dit moment ben ik kleur- en stijladviseur, coach en presentator. En geniet enorm van mijn afwisselende werk, van vriendinnen en ben dol op lekkere taartjes. 

Kleur- en stijladvies: www.carolienluitjes.nl

Coaching: www.luitjescoaching.nl

RO: www.reformatorischeomroep.nl 

Beeld dankzij Byjisfotografie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *