REGENBOOGDAGEN

De zon hangt laag aan de lucht. Ik vlei me op een tuinstoel in mijn nieuwe zomerjurk. Voor mij zie ik vriendlief en mijn broer, druk aan het zoeken naar een pingpongballetje dat kwijt is. De geur van een heerlijk diner komt me tegemoet. Deze dag wil ik inademen, opnieuw af laten spelen en vooral nooit meer vergeten. Een regenboogdag; een dag vol genade en vreugde. Wanneer komt er weer een dag als deze? Dat we ons alleen maar druk hoeven te maken over een pingpongballetje dat kwijt is?

Dien de HEERE met blijdschap.’

Psalm 100 vers 2B

Psalm 100 is een dringende oproep om God te aanbidden. Niet alleen in onze godsdienstige handelingen, maar juist ook in het alledaagse. Alle landen worden opgeroepen om God te dienen. Moet je eens voorstellen dat heel de aarde vol zou zijn van Gods glorie! Juichend! Prachtige koren die hun stemmen gebruiken om God te eren, Afrikanen die een traditioneel trommelspel laten horen; overal waar je zou komen zal het vol zijn van Gods glorie. Wat een droom. Wat een wonder dat God ons dat als eeuwigheidsperspectief geeft als we Zijn genade ontvangen hebben. Eeuwig in Zijn glorie!

Hij is overal, dus we mogen Hem overal in danken.

Hoe kan je God glorie geven in het alledaagse? Juist in de dagen waarbij er alleen maar een grote, donkere wolk voor de regenboog lijkt te zitten? Ann Voskamp beschrijft haar zoektocht naar momenten van dankzegging op een prachtige manier in haar boek Duizendmaal Dank. Tijdens de momenten van afwas, stapels was of ruzies binnen het gezin zoekt ze naar Gods glorie door te kijken met dankbare ogen. Of we nu genieten van een bloem, een zeepbel of een bliksemstraal; Hij is het waard dat we Hem ervoor danken! Hij is overal, dus we mogen Hem overal in danken.


BEELD CARLYNE FOTOGRAFIE // TEKST HANNA KATER

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *