STUDIO KUUKELUUS

Natuur, dieren en bewust leven; naast dat Linda Steenwijk een creatieve ondernemer is, vindt ze het ook belangrijk om bewust in het leven te staan. Onder de naam Studio Kuukeluus maakt ze illustraties en zet ze haar talent als grafisch vormgever in. Linda: “Kuukeluus betekent lieveheersbeestje. Maar ik heb het vooral gekozen omdat het zo speels en vrolijk klinkt, dat past goed bij mijn werk.”

Voor ze haar loopbaan als creatief ondernemer begon, werkte Linda in loondienst. Maar nu als zelfstandige merkt ze dat haar eigen tijd indelen goed bevalt. ,,Waar ik in het begin zowel parttime in loondienst als zelfstandig werkte, vond ik de combinatie van zekerheid en flexibiliteit prettig.” Haar toekomstbeeld nu had ze zich een aantal jaar geleden niet voor kunnen stellen. Na haar middelbare school koos ze aanvankelijk voor psychologie, alhoewel ze hier niet heel warm voor liep. ,,Vanuit de universiteit kon ik vakken volgen aan de kunstacademie. Dit beviel me zo goed, dat ik besloot om hier naartoe te gaan.” De omschakeling van overwegend theorie naar praktijk beviel haar maar al te goed. 

De illustratie voor Brooke Hospitals for Animals.

Regelmatig wordt Linda benaderd door duurzame bedrijven. Dat ze zich richt op duurzaamheid, valt gelijk op wanneer je haar website bezoekt. Met grote letters staat er: ,,Illustratie & illustratieve branding vanuit een groot groen hart.” Omdat duurzaam leven een groot thema is in haar eigen leven, helpt ze bedrijven die zich hiermee bezig houden ook graag. ,,Vorig jaar mocht ik een opdracht doen voor een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor werkpaarden en -ezels in Egypte. Deze organisatie steunde ik zelf al langere tijd, dus ik vond het heel fijn om met hen samen te werken.” 

Wanneer ik haar vraag hoe ze ondernemen ervaart, benadrukt Linda de afwisseling die haar aanspreekt. Maar: ,,Ik heb ook vaak de frustratie dat ik het gevoel heb dat ik heel veel moet doen. Er komt zoveel op je pad, dat het soms lastig is om hier een goede keuze in te maken.” Netwerken vindt ze inspirerend, maar hier moet ze zich wel toe zetten. Soms bekruipt het idee haar dat ze te weinig doet. ,,Toen ik net zelfstandig ondernemer werd, voelde ik ook een enorme druk. Ik wilde zo graag dat het ging slagen. Hierdoor blokkeerde ik totaal op creatief gebied. Daardoor heb ik geleerd dat het belangrijk is om meer rust te nemen.” Dat een opdracht bijgeschaafd moet worden, ziet ze niet als iets wat negatief is. ,,Het hoort erbij, dat is ook een kwestie van smaak.”  Het werk van anderen ervaart Linda niet als concurrentie, maar eerder als een bron van inspiratie. ,,Ik kan enorm genieten van het werk van anderen, er zijn zoveel verschillende stijlen te ontdekken!” Ben je nieuwsgierig geworden naar het werk van Linda? Haar nieuwe collectie kaarten is vanaf nu verkrijgbaar in haar webshop.

TEKST HANNA KATER // EERSTE EN DERDE FOTO DOOR ELINE DE GELDER

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *