GEEN VREDE, GEEN VREUGDE

,,Het is een geschenk van de Heer dat wij nog leven, Zijn liefde houdt nooit op.’’

   Klaagliederen 3:22 (Groot Nieuws Bijbel)

Knipperlicht-verlossing komt nergens in de Bijbel voor. Verlossing is niet iets wat meerdere keren herhaald moet worden. In de hele Schrift is niet één voorbeeld te vinden van iemand die verlost was en toen weer verloren, opnieuw verlost en vervolgens weer verloren. Als je niet zeker kunt zijn van je verlossing, is vrede onmogelijk. Geen vrede betekent geen vreugde. Geen vreugde leidt tot levens die beheerst worden door angst. Is dat het leven dat God schept? Nee. Genade schept zekerheid, diep in je ziel. Genade roept uit: ‘Ik weet in wie ik mijn vertrouwen heb gesteld en ben ervan overtuigd dat hij bij machte is om wat mij is toevertrouwd te bewaren, tot de grote dag aanbreekt.’ (2 Timotheüs 1:12). Naast alles wat niet zeker is in dit leven, weten we dit wel: ‘Dit alles schrijf ik u omdat u moet weten dat u eeuwig leven hebt, u die gelooft in de naam van de Zoon van God.’ (1 Johannes 5:13). Vertrouw erop dat God jou vasthoudt, zelfs wanneer jij Hem loslaat. Zijn trouw is niet afhankelijk van de jouwe. Zijn werk borduurt niet voort op het jouwe. Je vlammetje kan flakkeren, maar zal niet doven. Er komt geen einde aan Gods liefde voor jou. Nooit.

Geen vreugde leidt tot levens die beheerst worden door angst.

Ons geloof heeft niets te maken met religie; ons geloof is gebaseerd op God. Een onverschrokken, moedig geloof dat erop vertrouwt dat God elke keer opnieuw zal doen wat goed is. Hij is de herder op zoek naar zijn lam. Zijn benen zitten onder de schrammen, Zijn voeten doen zeer en zijn ogen branden. Hij beklimt steile rotsen en doorkruist weilanden. Hij zet Zijn handen aan zijn mond en schreeuwt, zodat Hij te horen is tot in de diepste ravijnen. En die naam die Hij roept, is de jouwe. Hij is de vrouw die op zoek is naar de verloren munt. Het maakt niet uit dat Hij nog negen andere heeft, Hij zal niet rusten tot de tiende terecht is. Hij doorzoekt het huis. Hij schuift het meubilair opzij… al het andere werk kan wachten. Slechts één ding is belangrijk. De munt is van grote waarde voor Hem. Hij is de eigenaar. Hij stopt niet tot hij hem gevonden heeft. De munt die Hij zoekt, ben jij.

Dit stuk is afkomstig uit het boek Ja zeggen tegen God, dat geschreven is door Max Lucado. Meer informatie hierover? Neem dan hier een kijkje.

BEELD DANKZIJ CARLYNE FOTOGRAFIE

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *