LEVE DE ZOMER IN LANGE ROKKEN EN ZWIERIGE JURKEN!

Wat zie je veel lange rokken en jurken in de winkels hangen. Supervrouwelijk zijn ze! En zeker fantastisch als jij iemand bent die er een hekel aan heeft je benen ’s zomers zonder panty’s te laten zien…

Persoonlijk vind ik het (om die reden ;)) een ideaal kledingstuk en draag ’s zomers nauwelijks anders dan lange jurken of rokken. Maar… staat het iedereen en waar moet je rekening mee houden?

Zoals bij elk kledingstuk is het afhankelijk van veel factoren. Van je stijlpersoonlijkheid bijvoorbeeld. Hou je van klassiek, sportief, romantisch, creatief, comfortabel, elegant…

Als je een elegante of romantische kledingstijl leuk vindt, dan hou je waarschijnlijk ook van lange jurken of rokken. 

DE LENGTE 

Voor de lengte dien je rekening te houden met de volgende tips:

  • Ben je slank en heb je goed gevormde benen en ben je bovendien langer dan 170 cm? Dan kun je de midi-lengte kiezen, die eindigt op je kuit.
  • Ben je vol of heb je stevige benen en ben je langer dan 163 cm? Kies dan de lengte net boven je enkel. Vermijdt als je wat voller bent het dikste deel van je been, dan lijk je namelijk voller te worden.
  • Ben je korter dan 163 cm en stevig? Pas dan op met lang. Een soepel vallende stof zou kunnen werken, maar een lange jurk kan ook te meisjesachtig staan.
  • Als je slank bent en klein dan heb je wat meer mogelijkheden, maar ook dan kan het te jong staan.

HALSLIJN EN SOORT ROK

De halslijn van de jurk die je kiest is afhankelijk van je figuurvorm en ik geef je gelijk ook tips per figuurvorm voor het soort rok dat het mooist is; opvallend of juist niet:

  • Ben je smal aan de bovenkant en vol op de heupen (peervormig): kies dan een ronde, hoge halslijn. Rok: onopvallend.
  • Ben je smal aan de onderkant en vol op de schouders (atletisch): een V-halslijn is voor jou het mooist. Rok: opvallend.
  • Heb je gelijke verhoudingen bij je schouders en heupen en een duidelijke taille (zandloper): het soort halslijn is dan minder belangrijk. Waarmee je wel rekening kunt houden: als je meer boezem dan billen hebt kies dan een V-hals en andersom een ronde halslijn. Rok: net zo (on)opvallend als je bovenstuk.
  • Heb je gelijke verhoudingen schouders-heupen en nauwelijks taille, slanke benen en en volume op de buik (appelvormig): doorgaans werkt een wat diepere halslijn dan goed: U-hals. Rok: opvallend (extra tip voor jou: kies een soepel vallend materiaal voor de bovenstukken – zorg dat het niet tekent, zoals dunne tricot stoffen doen)
  • Bij gelijke verhoudingen schouder-taille-heup (recht): hoge halslijnen zijn het meest mooi, tenzij je stevig bent, dan kunnen de iets diepere halslijnen ook. Een V-hals of ronde halslijn maakt voor jou niet zo’n verschil. Rok: net zo (on)opvallend als het bovenstuk.

Ik hoop dat je iets kunt met deze tips! Het blijft altijd een uitdaging algemene tips te geven, omdat iedereen anders is. Er speelt zoveel mee. Als jij een advies wilt wat helemaal bij je past, maak je dan een afspraak? Je bent hartelijk welkom! 

Lieve groet, Carolien

Enthousiast, creatief en optimistisch, dat is wie ik ben. En ik hou heel erg van mensen, het allermeest van Steven (we kregen verkering toen ik 14 (!) was (uhm…tip: niet doen, zo jong – al heb ik er geen spijt van…). Steven en ik zijn al heel lang getrouwd en – al hebben we geen kinderen gekregen, samen hebben we het goed. God is voor mij het allerbelangrijkst en dat is omdat Hij mij eerst lief had. Op dit moment ben ik kleur- en stijladviseur, coach en presentator. En geniet enorm van mijn afwisselende werk, van vriendinnen en ben dol op lekkere taartjes. 

Kleur- en stijladvies: www.carolienluitjes.nl

Coaching: www.luitjescoaching.nl

RO: www.reformatorischeomroep.nl 

BEELD DANKZIJ JACOBIEN FOTOGRAFIE

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *