WANDELEN IN GODS WIL

Toen ik mijn vader vertelde dat ik drie maanden op missietrip ging naar Suriname vroeg hij: “Waar staat dan in de Bijbel dat jij naar Suriname moet gaan?” Goeie vraag! Welke baan, studie of partner wij moeten kiezen staat inderdaad niet in de Bijbel. Vandaag wil ik je bemoedigen met vier stappen die jou kunnen helpen om Gods wil voor jouw leven te ontdekken.

Ik geloof dat God dolgraag bekend wil maken welke stappen Hij wil dat wij zetten (1 Johannes 2:27). Door het verlossingswerk van Jezus kan de Heilige Geest nu in onze harten wonen. Hij is onze Leraar, ons kompas. De Heilige Geest heeft het antwoord voor jouw volgende stap. Hij is bereid om het je te vertellen. Dus nu is de vraag… wil jij echt weten wat God wil voor jouw leven? Ik bedoel: écht. Dit proces heeft te maken met overgave. 

  1. Het begint bij een keuze

Sommige mensen willen graag een stap zetten en vragen God dan om het plan te zegenen. Ik heb het hier over je eigen “ik” even aan de kant zetten en ruimte maken voor de Geest van God om te spreken. Het kan namelijk zo zijn dat het buiten jouw comfortzone ligt. Of dat het onmogelijk lijkt in jouw natuurlijke situatie. Dat kan best spannend zijn! 

  1. Geloven & vertrouwen 

De Bijbel leert ons dat de mensen die hunkeren naar Gods wil gelukkig zijn en volkomen tevreden worden gesteld (Mattheus 5:6). Als wij Hem liefhebben laat Hij alles meewerken voor ons eigen bestwil. Wat God wil is goed, aangenaam en volmaakt (Romeinen 12:2). Geloof jij dat de God van liefde het beste met je voor heeft? Hoe meer we God leren kennen, hoe meer we Hem kunnen vertrouwen. 

  1. Verwachten 

Als je de Heilige Geest vraagt om Gods wil, kun je ook een antwoord verwachten. Wees alert. Hij kan op vele manieren tot ons spreken. Via preken, mensen, de Bijbel, muziek of situaties. Stel je ervoor open en verwacht het. 

  1. Actief wachten

Als je bij deze stap ben, dan heeft God Zijn wil bekend gemaakt! Maar pas op tijdens de periode van actief wachten kunnen mensen afhaken en de touwtjes weer in eigen handen nemen. Actief wachten is volharden in geloof. Volhouden tot het einde, want dan krijg je wat God beloofd heeft (Hebreeën 10:36). 

Je geloofshouding

Het wachten vormt ons karakter en bouwt aan onze relatie met God. Wat als het wachten lang duurt? De eerste keer dat ik deze stappen doorliep, was de periode van wachten drie maanden. Toen heb ik geleerd met welke geloofshouding wij kunnen wachten. 

Tijdens mijn missietrip in Suriname kreeg ik een mooie vriendschap met een jongeman. Nadat ik weer in Nederland was bleven we contact houden. We kozen ervoor om Gods leiding hierin te volgen. Onze keuze werd bevestigd met diepe vrede. Ik was heel dankbaar dat God mij geleerd had over de geloofshouding, want deze periode van actief wachten duurde twee en een half jaar! Sommige mensen zeggen wel eens: “Wat jullie hebben samen, wil ik ook!” Ben je ook bereid om te wachten?

Dit is de geloofshouding; wees standvastig, dienstbaar en dankbaar. Standvastig door nooit op te geven, dienstbaar door het Koninkrijk van God de hoogste plaats te geven en dankbaar door te focussen op God en Zijn goedheid! 

Mijn naam is Natasja Dinge en ik ben de oprichter van Bijbelsedinge. Hier post ik elke woensdag een nieuwe boodschap. Ik nodig je van harte uit om eens een kijkje te nemen op mijn website www.bijbelsedinge.nl. Je kunt natuurlijk ook mijn socials volgen (Instagram, Facebook, Twitter & YouTube) @bijbelsedinge. 

BEELD DANKZIJ QUIRINE BAAN

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *